Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Sarah Scholts, Woonpalet Zeewolde

‘Als éénpitter heb ik heel veel aan Cover. Het is een belangrijke club, een plek om andere collega’s te leren kennen. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd in de inhoud. Na een dag Cover ben je weer op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het vakgebied en de sector. Maar voor mij is de ontmoeting, het opbouwen van een netwerk, het waardevolst. Ik weet nu wie ik kan bellen als ik ergens mee zit. Heel fijn die tips over en weer.

Tijdig opmerken en passend antwoord bieden
Het netwerk biedt je een veilige setting om te oefenen. Het is niet zo massaal en het is daarom behapbaar. Dat vind ik prettig. Ik gedij ook beter in een kleinere organisatie. Dan heb ik meer grip op wat ik doe. Ik wil weten voor wie en met wie ik werk. Communicatie zie ik als verbindend. Het gaat allang niet meer alleen om uitvoering en ondersteuning. Mijn aandeel is juist ook zaken tijdig opmerken en passende antwoorden bieden.

Als kleine organisatie tijd winnen
Woonpalet kiest heel duidelijk voor een terugkeer in de wijk. We willen nog beter weten wat er achter de voordeur speelt. Maar we zijn een kleine organisatie. Je zoekt dan naar manieren om tijd te winnen. Online reparatieverzoeken waarbij de huurder zelf een afspraak kan inplannen, is zo’n passend antwoord. Langzaamaan plukken we hiervan de vruchten: 60% van alle reparaties dit jaar werd al online gemeld. Een mooi resultaat.

Professionele afstand
Ook ik wil weten en ervaren wat ‘achter de voordeur’ inhoudt. We kennen in ons werkgebied veel eenzame ouderen. Mijn collega-woonconsulenten zijn door de wol geverfd. Maar hoe ga ik hiermee om. Hoe kan ik professionele afstand houden en toch goede begeleiding geven? Dat vind ik een uitdaging. Misschien een mooi onderwerp voor Cover…

Onmisbare gesprekken
Mijn oplaadmomenten? Dat zit in kleine dingen. Een onverwacht compliment van een huurder. Een leuk interview met een bewoner. Op die momenten merk ik: het heeft nut wat ik doe. Voor ons magazine doe ik alle interviews, daar leer ik veel van. Die gesprekken zijn echt onmisbaar voor mijn werk. En ik krijg er energie van. Net als naar huis fietsen. Met het pontje oversteken. Het water. Daar geniet ik iedere keer van.’

Meer informatie over Sarah vind je op LinkedIn.