Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Ester Helming, Wonion en Sité Woondiensten

‘Het is goed dat Cover zich niet beperkt tot de senior communicatieprofessional. Juist in het begin kan een junior hier heel veel halen. Gewoon door te luisteren. Zo ben ik ooit ook begonnen. Als beginnende professional krijg je bovendien ondersteuning vanuit het netwerk. Dat is prettig. Je leert veel van elkaar. Juist als er frisse blikken zijn.

Voor mij is de inhoud leidend
Ik kijk meestal eerst naar het aanbod. Zo’n inhoudelijke sessie over storytelling bij de Efteling, die wil ik natuurlijk niet missen. Heel fijn dat Cover zoiets aanbiedt. Het hele verhaal was superinteressant en inspirerend. Ook goed om weer even te beseffen: het begint allemaal intern. Een belangrijk ander onderwerp is positionering. Als krimpregio is er een bepaalde ‘body’ nodig om onderwerpen voor het voetlicht te krijgen.

Haagse lobby: hoe pak je dat aan?
Niet alleen op gemeentelijk niveau maar zeker ook wat betreft richting Den Haag. We werken daarom veel samen met de andere Achterhoekse corporaties. Hoe richt je die Haagse lobby in? Hoe krijg je als krimpregio je boodschap op die politieke agenda? Zeker iets om een keer binnen Cover aandacht aan te besteden. Digitalisering is nog zo’n onderwerp: hoe ver ga je hierin en hoe maak je optimaal gebruik van kanaalsturing?

Meer kennis en ervaring
Energie krijg ik van afwisseling. Van meedenken over de nieuwe koers, het afhandelen van persvragen tot het vernieuwen van de website. Sité en Wonion trekken steeds meer samen op. Het blijven aparte organisaties met een eigen identiteit, maar in de basis doen we veel hetzelfde. De communicatieteams zijn daarom samengevoegd. Er is nu 1 team met meer kennis en ervaring. Dat bevalt uitstekend. Op deze manier werken we efficiënter en heffen we kwetsbaarheden op.’

Meer informatie over Ester vind je op LinkedIn.