Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Anke Wisselink, Woningbedrijf Velsen

‘Ik ben fan van Cover. Meerdere keren per jaar bezoek ik de events, waar ik communicatiecollega’s van mijn sector zie en spreek. Het is even ademhalen, dingen opsteken die je aan je bureautje op kantoor niet bedenkt. Je raakt geïnspireerd op verschillende gebieden, komt op nieuwe en onbekende locaties. Verbinden, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Daar zit de toegevoegde waarde van Cover: herkennen en versterken. Ik ga daarom ook vaak in mijn eentje naar de events, het daagt uit om in gesprek te gaan met anderen. Een aanrader!

Communicatie aan tafel
Communicatie is leuk. Je hebt met alles en iedereen te maken. Samenwerken met verschillende collega’s of met externen van diverse organisaties. Knippen, schrijven, plakken, knutselen: eigenlijk doe je alles. Dat vind ik geweldig. Natuurlijk kent ons vakgebied ook genoeg uitdagingen. Bedrijven zijn soms nog zoekende naar de precieze plek van communicatie in hun organisatie. Wat mij betreft moet communicatie altijd bij de directie aan tafel zitten op het moment dat de keuzes gemaakt worden. Naast een kloppende begroting en juridische verantwoording, is het belangrijk dat de communicatie over of binnen je plannen klopt. Het direct betrekken van communicatieadviseurs of -medewerkers bij belangrijke keuzes helpt bij de vertaling en verantwoording ervan naar de buitenwereld.

Echt van Velsen
Woningbedrijf Velsen is een club van ontzettend betrokken mensen. Mensen die er helemaal voor gaan. Ambassadeurs van de organisatie en vooral ook ambassadeurs van de huurders. Al onze woningen staan binnen Velsen, dus we hoeven onze krachten niet te spreiden. De huurders in Velsen staan centraal. Dat is voor mij ook de kern van onze communicatie: niet organisatiegericht denken, maar ontvanger-gericht handelen. Ik probeer me te verplaatsen in ‘de mensen waar het over gaat’. Daarbij denk ik niet in problemen, maar zoek oplossingen in verbinding en samenwerking. Zo komen we verder!

Een vraag
Ondanks m’n achtergrond vol ervaringen en opleidingen in communicatie, loop ik nog vaak genoeg tegen dingen aan. Een van mijn uitdagingen is het balanceren tussen organisatie en beleid, en de praktijk. Bijvoorbeeld bij het maken van een magazine; hoe houd je de koers vast als de vraag van het management of een verhaal van een huurder daar haaks op staat? Waar ga je voor? Wat telt op zo’n moment het zwaarst? Mijn vraag aan communicatiecollega’s in onze sector is daarom: hoe ervaren jullie deze link tussen beleid en praktijk, en hoe gaan jullie ermee om? Ik kijk ernaar uit om hierover te sparren op het najaarsevent van Cover op 8 november!’

Verder praten? Neem contact op met Anke via: a.wisselink@wbvelsen.nl of via LinkedIn.