Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Angelique van der Marel, Rondom Wonen

“Eigenlijk ben ik een beetje het vak ingerold. Ik ben na Schoevers naar de Hogeschool voor de Journalistiek gegaan, maar dat was het toch niet helemaal voor mij. Vanuit de vliegwereld ben ik weer “terug op aarde gekomen”? en ben ik terecht gekomen als directiesecretaresse bij een semi-overheidsinstelling. Hier had ik een enorm bevlogen directeur die zich het vak communicatie en PR helemaal eigen had gemaakt en ons daar ook voor enthousiasmeerde. Ik ben opleidingen gaan volgen om mezelf in het vak bekwaam te maken. Daar kreeg ik ook alle gelegenheid voor. Van directiesecretaresse ben ik langzaam doorgegroeid naar communicatieadviseur/voorlichter. Helaas werd dit bedrijf vanuit overheidswege gesaneerd en moesten we allemaal op zoek naar een andere job. Zo kwam ik bij een woningcorporatie terecht waar ik ook beide werelden kon combineren.

Lekker divers
Omdat we een kleine woningcorporatie zijn en we allemaal met meerdere petten op zitten, ben ik zowel communicatieadviseur als bestuurssecretaris. Een hele leuke uitdaging. De diversiteit vind ik het leukst: van het maken van persberichten, communicatiebeleid, website, social media, tot het organiseren van evenementen, etc. Verder weet je eigenlijk van meet af aan wat er speelt in je organisatie, omdat je als communicatieadviseur vrijwel direct bij projecten betrokken wordt.

Communicatie is van ons allemaal
Communicatie is van ons allemaal en niet alleen van de afdeling Communicatie. Ik geef altijd aan collega’s mee, kom je wat leuks tegen bij huurders, bij (nieuw)bouwprojecten, etc. laat het mij weten en maak er een foto van. Altijd leuk voor een nieuwsbericht op de website en in de lokale weekkrant. We laten te weinig zien waar we mee bezig zijn!

Hetzelfde schuitje
Toen ik bij mijn corporatie ben gaan werken, ben ik me gelijk gaan oriënteren waar ik meer informatie over de sector en het vak kon vinden, buiten Aedes. Via een van de initiatiefnemers Wilma Kossen werd ik opmerkzaam gemaakt op Cover. Met name tijdens de events en workshops leer je ontzettend veel van je collega’s. Eigenlijk zitten we allemaal met dezelfde problematiek in de sector en dan is het fijn om met collega’s hierover te sparren. Zeker als je als communicatieadviseur in je eentje zit en je niet een gehele afdeling tot je beschikking hebt.

Cover zorgt voor energie en inspiratie
Cover heeft een leuk en gevarieerd aanbod van workshops, bedrijfsbezoeken etc. En vooral het contact met collega’s van andere corporaties vind ik heel waardevol. Met elkaar ontdekken we nieuwe dingen, wisselen we tips en trucs uit en ik moet zeggen dat als ik naar een Cover bijeenkomst ben geweest, ik weer voor energie en inspiratie naar kantoor ga. Dus: word lid en bezoek de evenementen. Omdat diegene anders van alles mist. Zeker als je ‘jong’ bent in de sector is Cover een must voor communicatieprofessionals. Het helpt je écht verder op weg.”