Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Alice Hulleman, Domesta

Volg je passie
Heel wat jaren werkte ik als secretaresse en daarna senior medewerker facilitaire zaken. ‘Iets doen’ met communicatie sprak me altijd al wel aan. Dat deed ik natuurlijk ook wel als secretaresse. En zeker ook op de afdeling facilitaire zaken. Maar ik wilde meer. In 2014 zette ik een eerste stap in het communicatievak als interne stagiaire bij het team communicatie van Domesta. Voor 2 dagen in de week. Dit beviel zo goed, dat ik er nu fulltime werk! Natuurlijk wel een aantal opleidingen gevolgd. Lang verhaal kort: ik volgde m’n passie en ben nog steeds erg blij met deze stap.

Buurman taal
Ik vind heel veel dingen leuk. Maar met STIP op 1 staat het schrijven van begrijpelijke teksten voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Oftewel de laaggeletterden. Bij Domesta noemen we dit de buurman-taal. Ik vind het schrijven van teksten sowieso heel leuk, maar voor deze doelgroep is het ook nog eens heel dankbaar.

Meer samenwerken
Als ik kijk naar woningcorporaties, dan werken we nog te weinig samen. En vooral ook op het gebied van communicatie. Voorbeeld: nu maken heel veel woningcorporaties eigen filmpjes over het ventileren van een huis. Dit kan toch heel gemakkelijk 1 filmpje voor alle corporaties zijn? Scheelt heel wat geld, dat we met elkaar dan weer aan andere dingen (voor de huurder) kunnen uitgeven. Natuurlijk zijn er altijd communicatie-uitingen die je voor ‘jezelf’ maakt, maar ik zie hier echt wel kansen.

Goede redenen om lid te zijn
Alle woningcorporaties hebben eigenlijk hetzelfde doel. Daarbij lopen we regelmatig tegen dezelfde dingen aan. Dit zijn niet altijd problemen natuurlijk. Maar het is wel fijn om met collega’s van andere corporaties te sparren, ideeën te krijgen enz. Dat is voor mij dé reden om lid te zijn van Cover. Zo zit ik in de intervisiegroep van communicatiecollega’s van Noordelijke woningcorporaties. Dit is ook ontstaan vanuit Cover. En natuurlijk zijn de leuke workshops en andere interessante evenementen die Cover organiseert een hele goede reden om lid te zijn. Het is een mooie én makkelijke manier om contact te krijgen met vakgenoten. Het scheelt soms echt ‘het wiel opnieuw uitvinden’ als je eens rondvraagt.