Bolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-CoverBolletjes-raster-Coveroverlay_leftoverlay_right

verbinden • ontwikkelen • delen

Jaarplan 2018

Hieronder lees je op welke thema’s we ons in 2018 richten. Bekijk hier de activiteiten die nu op de agenda staan. 

Voor- en najaarsevent
In het voorjaar en najaar kun je je even helemaal opladen tijdens ons event. Op deze dag zoeken we met elkaar de verdieping rond een thema. De aftrap vindt plaats door een inspirerende spreker. Je kunt verschillende workshops volgen. Met een forum of interactieve lunch zorgen we ervoor dat je gedurende de dag ontspannen ervaringen kunt uitwisselen. De events worden bezocht door zo’n 30 tot 50 leden. Daardoor kunnen we de kosten voor leden deze dag laag houden.

Kosten: € 125,-. 

Intervisie
De vraag om intervisie leeft al jaren. Maar hoe organiseer je dat met leden die door het land verspreid zijn? Samen met Mirjam van der Veen geven we hier antwoord op. Mirjam is een ervaren begeleider bij het oprichten van intervisiegroepen in corporatieland. Inmiddels zijn de eerste intervisiebijeenkomsten geweest, waarbij Mirjam ondersteund heeft. Zij helpt jullie helder te krijgen wat de behoeftes zijn. En op welke manier en met welke methode je daar het best mee aan de slag kunt.

Kosten: gratis

Bedrijfsbezoeken
Ook in 2018 gaan we verder met het organiseren van bedrijfsbezoeken buiten de sector. De kosten voor de bezoeken aan collega-corporaties zijn € 50,-. We doen ons best om de kosten voor bezoeken buiten de sector even laag te houden. Maar wanneer we een kans zien voor iets bijzonders dan kunnen de kosten hoger zijn. We vragen echter nooit meer dan de kostprijs.

Kosten: € 50 voor een bezoek aan een collega-corporatie. 

Verhalen en verbinden
Wat is het verhaal van jouw corporatie? Het lijkt logisch, maar het is nog best lastig. Daarom gaan we verder met workshops over storytelling. Maar ook social media en content management. We organiseren deze workshops verspreid door het jaar en land. Wanneer een groep te groot wordt, herhalen we de workshop in een ander deel van het land. Daar waar  het kan, proberen we de workshop bij een corporatie te laten plaatsvinden. We zijn altijd op zoek naar locaties.

Kosten: € 50 per workshop

Communicatieve organisatie
In 2018 organiseren we een aantal trainingen die in het teken staan van de communicatieve organisatie. We noemen dit voor het gemak ‘de leergang communicatieve organisatie’. Alle trainingen worden gegeven door gerenommeerde trainers.

De eerste bijeenkomst ‘Versterken van communicatiekracht’ vond plaats met Michael Meijer van Orange Otters in ’s-Hertogenbosch en Zwolle. De volgende training is ‘Werken met het strategisch communicatie frame’ door Betteke van Ruler. Eenmaal helder wát je wilt bereiken, gaan we aan de slag met veranderstrategieën: hoe pak je het aan? De praktische vertaling komt aan bod in bijeenkomsten rond social media en stakeholdercommunicatie. Natuurlijk staan we ook stil bij wat een communicatieve organisatie betekent voor jou en wat jouw rol hierin is. De invulling hiervan laten we aansluiten op de behoefte die gedurende de trainingen ontstaat.

De leergang wordt opgebouwd uit zes trainingen. De eerste heeft al plaatsgevonden. Bij voldoende aanmeldingen organiseren we deze nog een keer. Je kunt je per bijeenkomst aanmelden.

Kosten: € 275,- voor een training van een dag en € 175,- voor een training van een dagdeel